Team Råsa Policy

Vi är den lilla ridskolan med ett stort hjärta och en familjär känsla.

Här utvecklas vi på ett tryggt och säkert sätt tillsammans med hästen.

Hit kan du komma oavsett ålder, kön, funktionsvariation och grundkunskaper.

Vårt stora fokus är att det ska vara kul och att man får vara sig själv oavsett om man rider eller bara vill umgås med hästar.

Vi inriktar oss inte på tävling men däremot arrangeras klubbhoppning och programridning.

Om Harmoni Ridcenter

Med hästen som verktyg vill jag få människor att nå en bättre vardag, stärka sin egen självkänsla och självförtroende samt lära sig att kommunicera på ett naturligt sätt med både människa och djur. Hästen bemöter dig kravlöst, ärligt och utan fördomar.

De är sociala, medvetna personligheter som visar tydliga signaler utan sociala filter – och speglar därmed effektivt människans sätt att vara mot både varandra och sig själva. Hästen uppmuntrar oss alltså på ett naturligt sätt till nya insikter och en starkare närvaro i livet, med en högre livsglädje och lägre stressnivå som resultat!

Jag som driver verksamheten heter Angelina Ljunggren och har lång erfarenhet inom vården med olika områden såsom hemtjänst, sjukhus och privat vård. Jag har 8 års erfarenhet från ridskola där jag arbetade med människor i alla åldrar, men har i hela mitt liv haft med djuren att göra. Min första häst fick jag som 12-åring, men efter mitt andra barn hade jag inte tid att sköta om en häst – förrän min yngste son fick mig att börja rida igen; tio år senare.

Under den tiden led jag av en utmattningsdepression som förlamade mitt liv och ledde till 3 års sjukskrivning; men min son Alexanders uppmuntran gav mig kärleken tillbaka till hästarna. Sakta men säkert höjdes min energi när jag fick arbetsträna på en ridskola där jag sedermera fick fast tjänst på 75%, vilket passade mig perfekt. Efter en ekonomisk nedgång hade de inte möjlighet att behålla mig som anställd, så där stod jag igen utan trygghet och riktning och undrade vem jag var och vart jag var på väg…

Svaret på den frågan kom av sig självt vid närmare eftertanke över min historia och personliga erfarenheter inom utmattning ! Givetvis var hästarna och den starka gemenskapen inom den världen en del av lösningen; men kombinerat med mina många år inom vården, mitt nätverk och den gård jag fått kontakt med – så hade jag plötsligt allt som behövdes för att nu starta upp en verksamhet för att hjälpa andra att komma tillbaka till livet.

Jag har utbildning som ungdomsledare, ridledare och gått utbildning i FaR (Fysisk aktivitet på recept), och denna verksamhet vänder sig som sagt både till dig som ”bara” söker ett ridcenter med härlig gemenskap; eller dig som känner att energin har tagit slut för. Tillsammans med hästarna, de två härliga gårdshundarna, folket på gården och de fina tjejerna på gården skapas en atmosfär där man kan andas och bara vara.

Under senare tid har jag även utbildat mig i Ridterapi nivå 1-3 hos Ridterapi Novalis i Järna.

Det finns inget tvång att ens sätta sig på en häst när du kommer hit. Du kan bara komma och vara tillsammans med hästen eller så kan du klappa hundarna, katterna eller kaninerna ta en fika, diskutera livet med oss eller bara njuta av närvaron. Du väljer själv vad som känns rätt.

Det är du värd, så hör av dig direkt eller ta kontakt med din hälsovård så kan du få en remiss att komma till oss regelbundet.


Kontakta mig